Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня щорічно відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Цей день має на меті привернути увагу до проблеми, інформувати суспільство про небезпеку і допомогти виявляти та боротися з торгівлею людьми. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, незалежно від віку, статі або соціального статусу.

З метою попередження ризиків стати жертвою торгівлі людьми у Херсонському фаховому коледжі культури і мистецтв пройшла онлайн зустріч здобувачів освіти зі співробітниками відділу зв'язків з громадськістю батальйону Управління патрульної поліції у Кіровоградській області пані Вікторією та пані Галиною. Інспектори провели зі студентами бесіду про ризики потрапляння у трудове рабство, розповіли куди звертатися у разі потрапляння у біду як на території нашої держави, так і в інших країнах. Крім цього, співробітниці патрульної служби пояснили здобувачам освіти як максимально убезпечити себе від так званих трафікерів (людей, які підшукують майбутніх жертв трудового рабства) і як розпізнати людину, яка вже стала їхньою жертвою.

Торгівля людьми — це форма сучасного рабства, яка включає експлуатацію жінок, чоловіків і дітей у різних формах і зараз це стало глобальною проблемою. Дуже важливо комунікувати з близькими та повідомляти про свої плани. Чим більше ви комунікуєте з близькими, тим менше шансів потрапити в небезпечну ситуацію.

Будьте обережні та обізнані – це ваш найкращий захист!