Виховна година з нагоди відзначення 1жовтня 2023 року Дня Захисника і Захисниць України.

(Група 3ММ (фортепіано, народні інструменти, хорове диригування). Класний керівник -Карчак Лариса Ярославівна.

Мета: виховувати повагу до українських захисників та захисниць, до історичного минулого своєї держави, формувати почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.

З 2014 до 2022 року офіційною датою Дня захисників і захисниць України було 14 жовтня. У зв'язку з реформою церковного календаря в Україні, Покрова Пресвятої Богородиці, а тому і всі вище зазначені свята, з 2023 року відзначають 1 жовтня.

У процесі політики декомунізації було вирішено запровадити українську автентичну дату - 1 (14) жовтня, яке виявилося ідеальним варіантом. Справа в тому, що саме на цей день припадає велике церковне свято Покрови, яка здавна вважалася захисницею українських воїнів. Приурочено до Покрови, 1 (14) жовтня також відзначають День УПА та День Українського Козацтва. Виходить, що офіційне свято, засноване у 2014 році, охоплює вшанування не лише сучасних захисників, а й тих воїнів, які поклали своє життя на захист України ще у минулі століття.

Назва цього свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

Характер загального народного свята цей День набув саме у 2014 році, коли виникло питання існування держави як такої, а саме після підступного нападу московії на рідну неньку Україну.