Тиждень комісії «Гуманітарні дисципліни»

З 1 по 10 листопада в нашому училищі проходив тиждень комісії «Гуманітарні дисципліни».

1 Листопада до Дня народження Євросоюзу студенти III ВТЗ з викладачем Мельник Т.В. провели інтерактивну промо-акцію «Stop. Calm down and translate your wish». Студенти та педагоги училища переклали англійською побажання країнам Євросоюзу.

Викладач зарубіжної літератури Віннік К.Б. запросила в літературну лабораторію поетів-початківців училища для ознайомлення з діяльністю благодійної організації «Іларія». Представники «Іларія» обговорили зі студентами створення літературного альманаха творчої молоді Херсонщини. Молоді поети Лисиця О. (I ВТЗ) та Григорчук З. (I НІМ) поділилися своїми ліричними досягненнями. 

3 листопада до Міжнародного тижня науки та миру викладачем Якименко Н.М. проведено конкурс математичних проектів «Математика – це цікаво». Першокурсники представили цікаві проекти: «Ісаак Ньтон», «Відкриття Тесли», «Кодування текстів», «Таємниці пірамід». Переможцями стали: I місце – Боголюбська В. (I ДПМ), II місце – Чумаченко Н. (I ДПМ), III місце – Шкворченко І. (I НПМ Б).

6 листопада пройшли змагання серед збірних команд усіх курсів училища з баскетболу. I місце у запеклій боротьбі виборола команда III – IV курсів.

Викладач української мови Онопрієнко Л.І. організувала навчальну екскурсію для студентів перших курсів до Херсонського літературного музею ім. Б. Лавреньова для ознайомлення з експозицією музею «Літературна Херсонщина».

8 листопада викладач української мови та літератури Колеснікова В.К. організувала навчальну екскурсію для студентів І курсів до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.. Дніпрової Чайки. Працівники бібліотеки залучили наших студентів до активного пізнання та вдосконалення мовної грамотності на заході «Лінгвістичний експрес».

Вже традиційно 9 листопада, в День української мови і писемності, викладач української мови і літератури Колеснікова В.К. організовує студентів училища для написання радіодиктанту національної єдності. Своє єднання навколо українського слова юні патріоти училища продемонстрували і в цьому році.

Також в святковий день проведено І етап XVI Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Серед учасників-шанувальників рідного слова найкращими стали: Гарістова А.(І СХ), Коваль О. (ІІ НХ).

Достойним завершенням святкового дня стала зустріч з херсонським поетом, лауреатом національної премії України ім. Тараса Шевченка Кичинським А.І. Видатний херсонець розповів про свій життєвий шлях, прочитав свої вірші, відповів на питання студентів. 

 

10 листопада студентами училища та викладачем фізичного виховання Радик Т.А. був проведений День здорового способу життя під девізом «Здорова нація – здорова країна», у програмі якого були: action «Лінійка спортсмена», фізкультхвилинки на заняттях, анкетування студентів «Ваше ставлення до свого здоров’я», майстер-клас із йоги студентки II НПМ (А) Панасейко А. Було оформлено інформаційний куточок «Ми обираємо здоровий спосіб життя». Кожен студент училища культури захопився прагненням бути фізично здоровою особистістю і займатися фізичною культурою і спортом.

Отже, тиждень комісії «Гуманітарні дисципліни» традиційно пройшов креативно, цікаво, різнобарвно!