Світлій пам'яті Величка Олександра Григоровича

Пішов з життя Величко Олександр Григорович...

Видатна людина, творчій наставник, викладач з великої літери, балетмейстер, людина, яка зробила великий внесок у розвиток хореографічного мистецтва Херсонщини.

О. Г. Величко був випускником училища 1971 року.  Після закінчення Київського державного інституту культури ім. О. Є. Корнійчука в 1977 році розпочав свою роботу в училищі культури  та до останнього року працював в ньому. Зведений ансамбль училища, дякуючи йому, отримує назву «Тронка» та стає багаторазовим переможцем обласного конкурсу хореографічних колективів «Херсонщини весняні візерунки». У репертуарі ансамблю з’являються нові хореографічні композиції: «А зорі тут тихі», «У підшефному колгоспі», «Олімпійський вогонь». З цими хореографічними творами «Тронка» стає лауреатом телевізійного Всеукраїнського конкурсу «Срібні фанфари» Репертуар також поповнюється хореографічними замальовками: «Чарівна Тронка», «На баштані», «Каховський невільничий ринок».

О.Г. Величко перетворює ансамбль народного танцю в театр сюжетного танцю, який стає лауреатом першого Всеукраїнського фестивалю – конкурсу народного танцю ім. П. Вірського, презентувавши на конкурсі хореографічні композицію «А зорі тут тихі», яка була відзначена окремим дипломом, а також хореографічне дійство «Макоша» та хореографічну поему за творами Т. Г. Шевченка «Така її доля». В 2005 році театр сюжетного танцю  «Тронка» з хореографічною картинкою  (хореографія П. Вірського) «На кукурудзяному полі» був запрошений для участі в святковому концерті з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження П. П. Вірського у Національному Палаці культури «Україна» у м. Києві.

Велика плеяда випускників різних поколінь, які продовжують мистецький шлях і зараз, завжди будуть з теплом згадувати заняття з Олександром Григоровичем.

Він був взірцем, творчою людиною, джерелом знань,  які передавав молодому поколінню.

Це велика втрата для хореографічної спільноти не тільки Херсонщини,  а і всієї України.

Вічна, світла пам'ять…