Пам'яті жертв голодоморів

Щорічно у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодоморів. Найтрагічніші дні Голодомору розгорталися протягом 1932–1933 років, однак цьому передувала тривала підготовка керівництва СРСР до знищення українців. Партійне керівництво поступово ухвалювало сотні фатальних рішень і постанов, а закінчилось все смертю мільйонів людей, тяжкими психологічними травмами та придушенням опору.

Напередодні цієї трагічної для українського народу дати відбулася онлайн зустріч студентів Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв з працівниками Миколаївської обласної бібліотеки для дітей. Під час заходу студенти проаналізували причини, передумови та наслідки Голодоморів 1921-1922 рр. та 1932-1933 рр. Адже жодну українську родину події тих страшних років не обійшли стороною.

На сьогодні Голодомор визнаний геноцидом українського народу в Україні, а також ще у понад 30 країнах світу. Тому 25 листопада долучись до акції «Запали свічку» та запали вогник на знак виявлення скорботи за загиблими та вшанування їхньої пам’яті.