Пам'ятай про жертв Голодоморів

День пам’яті жертв голодоморів у 2023 році з ініціативи Українського національного інституту пам'яті відбувається під гаслом "Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну", символом стала окопна свічка.
Здобувачі освіти КЗ «Херсонський фаховий коледж культури і мистецтв» ХОР відділення Музичне мистецтво 25 листопада вшанували пам'ять жертв Голодоморів, які Українці у ХХ сторіччі пережили тричі: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.
Нині, через 90 років після трагедії, росія продовжує чинити геноцид проти українців, одночасно влаштовуючи голодомор у країнах Африки шляхом блокади експорту українського зерна.
За традицією, цього дня ми-українці запалимо о 16:00 у своїх оселях свічку пам'яті на вшанування загиблих від штучного голоду.
"Живий вогонь — це символ пам'яті, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Закликаємо вас зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям амуніцію, техніку та інвентар. Розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. Передати з волонтерами дитячі листи і малюнки, сувеніри-обереги, смаколики і нашу віру в них. Нехай наша пам’ять стане дієвою".