Міжнародний день демократії

15 вересня щороку за рішенням Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних націй відзначається Міжнародний день демократії.

Демократію відносять до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій, а також лежить в основі Організації Об’єднаних Націй. Сьогодні Україна щодня захищає свою демократію й свободу у страшній війні з російськими окупантами. І отримає перемогу, адже ця війна є загрозою не тільки для демократії нашої держави, а й усього світу. Україна вдячна світовій спільноті за підтримку і допомогу у цій боротьбі.

В рамках відзначення цієї дати, здобувачі освіти Херсонського коледжу культури і мистецтв провели круглий стіл на тему «Ми обираємо демократію», в ході якого обговорили основні засади демократичного суспільства, такі як: свобода слова, політична свобода, рівноправність громадян, поділ влади, плюралізм. І саме зараз наші воїни відстоюють основні демократичні цінності: свободу, рівність, справедливість, толерантність, повагу. Дякуємо кожному і кожній, хто бореться за світле майбутнє незалежної та демократичної України!