День, який змінив усе

22 листопада 2017 року студенти спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» під творчим керівництвом викладача комісії Савчука В.А. провели захід, присвячений 4-й річниці Революції Гідності і Свободи під назвою «Вже зараз треба озирнутися у вчора, щоб зрозуміти, як жити далі».

Чотири роки тому в Україні розпочався Євромайдан, який перетворився у справжню боротьбу українців за гідність свого народу. Спогади про ці події не можна вмістити в один день, але цей день потрібен нам, щоб пам’ятати, що свобода варта того, щоб за неї боротися і віддавати своє життя.

У заході, підготовленому студентами, документальні кадри подій Євромайдану органічно перепліталися з театралізованими сценами про молодь, яка вийшла на барикади майдану, щоб відстояти свій європейський вибір. На наших очах юнаки і дівчата дорослішали, мужнішали, утверджувалися в своїх переконаннях, гинули і знову йшли на барикади.

Присутні з залі стали ніби учасниками тих подій, дивилися затамувавши подих і не стидалися сліз, які наверталися на очі.

Майдан дав надію і розуміння, що ми можемо бути іншими – кращими, добрішими, чеснішими, сміливішими. Дав усвідомлення того, що Україна – це я! Україна – понад усе.