День Соборності України

22 січня - День Соборності України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята. 22 січня 1918 р. Українська Центральна Рада видала VІ Універсал, яким проголосила українську Народну Республіку «самостійною, ні від кого не залежною, вільною суверенною державою українського народу».

А рівно через рік на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Вперше на державному рівні це свято відзначили у 1999 році за указом тодішнього президента України Леоніда Кучми. За часів президентства В. Януковича День Соборності був скасований. Але вже у 2014 р. президентським указом Петра Порошенка його було відновлено.

Традиційно щороку це свято відзначають усі українці, утворюючи живий ланцюг, який єднає міста і села нашої Батьківщини. Здобувачі освіти нашого коледжу теж шанують цю традицію. І нехай зараз війна і ми не можемо вийти на вулиці і взятися за руки, проте нас об’єднує всесвітня мережа Інтернет, яка з’єднала студентів коледжу культури і мистецтв, що знаходяться у різних куточках світу. Тому, хоч ми зараз так далеко одне від одного, але ще ніколи ми не були такі згуртовані.