День прав людини

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН. Саме в цей день Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

У Декларації заявлено, що кожна людина повинна мати усі права і усі свободи, проголошені цією Декларацією, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища.

9 грудня 2022 року, на підтримку рішення Генеральної Асамблеї ООН, Президент України підписав Указ про щорічне відзначення Дня прав людини в Україні — «з метою утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов'язком держави, посилення консолідації українського суспільства».

До студентів Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв завітала адвокат Кононова А. О., яка провела бесіду на актуальну сьогодні тему  «Права внутрішньо переміщених осіб». Під час бесіди Анна Олегівна надала пояснення терміну «внутрішньо переміщена особа», також пояснила як стати на облік ВПО, чому варто отримати довідку ВПО, які є державні допомоги таким особам. Студенти отримали інформацію, яка є для них  необхідною в умовах реалій сьогодення.