День пам’яті жертв Бабиного Яру

29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру. У 2024 році виповнюється 83-тя річниця наймасовішого розстрілу в урочищі, який був проведений нацистами 29-30 вересня 1941 року. У радянський повоєнний час Голокост замовчувався, а розстріли в Бабиному Яру комуністами представлялися як вбивства радянських громадян.

Бабин Яр – це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, адже історії властиве повторення і сьогоднішній «рашистський» режим став достойним спадкоємцем нацистів Другої світової війни та катів радянського союзу. На початку повномасштабного вторгнення РФ В Україну1 березня 2022 року окупанти нанесли ракетний удар по меморіалу Бабин Яр. Окрім руйнувань комплексу загинуло п’ятеро людей. Вони вбивають жертв вдруге….

З метою вшанування пам`яті жертв Голокосту та масового знищення нацистськими окупантами мирного населення м. Києва, у Херсонському коледжі культури і мистецтв для здобувачів освіти на заняттях з історії були проведені історичні читання «Бабин Яр = кривавий геноцид».

 Наш обов’язок – пам’ятати про цю страшну трагедію. Схиляємо голови у скорботі за навіки полеглими.