"День пам'яті героїв"

29 серпня Україна схиляє голову в пошані, відзначаючи День пам’яті загиблих захисників України. Саме в цей день 10 років тому відбувся вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Здобувачі освіти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв доєдналися до вшанування пам’яті загиблих героїв, узявши участь у Всеукраїнській акції «Біжу за героя» та переглянувши відео-презентацію «Соняхи пам’яті». У хвилині мовчання згадали героїв, які загинули у Бузковому парку міста Херсона. А також вшанували пам’ять випускника нашого коледжу Богуна Максима, який загинув, боронячи нашу державу.

За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому пам’ять про борців і їхні подвиги є найвищою цінністю у шкалі нашої національної ідентичності. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!