День Конституції України

28 червня щороку в Україні відзначають День Конституції України. Це державне свято було встановлене на честь ухвалення Конституції України, основного закону нашої держави, який був прийнятий Верховною Радою 28 червня 1996 року.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Прийняття Конституції стало важливою віхою в історії незалежної України, закріпивши її як суверенну та демократичну державу. Основний закон визначає принципи державного устрою, закріплює права і свободи громадян,  встановлює порядок діяльності органів державної влади і є гарантом стабільності та правопорядку в державі, забезпечуючи баланс між різними гілками влади і захищаючи права кожного громадянина.

Здобувачі Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв доєдналися до відзначення Дня Конституції України, провівши на заняттях історичні читання «Від Конституції Пилипа Орлика до Конституції Незалежної України»,  переглянули презентацію «Конституція України. Історична ретроспектива» та здійснили подорож історичним диліжансом по різних станціях нашої історії вже незалежної України, відповідаючи на питання стосовно Конституції України.

Відзначення Дня Конституції України нагадує про важливість верховенства права та необхідність постійного вдосконалення законодавчої бази в контексті європейської інтеграції та демократичного розвитку країни.