День героїв

23 травня в Україні відзначають День Героїв - борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, захисників України сьогодні. Історія відзначення цієї дати почалася у 1941 році, коли 23 травня у Кракові відбувся Другий великий собор Організації українських націоналістів (ОУН). Саме у травні пішли з життя лідери та ідеологи націоналістичного руху – Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати більшою мірою після нападу росії у 2014 році.

Зараз сміливі українські воїни героїчно боронять нашу країну від російських окупантів, звільняють захоплені території та стримують ворожу армію. Тому це і їхнє свято теж.

Здобувачі освіти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв теж доєдналися до відзначення цього свята вшанування наших героїв. І нехай сьогодні ми не вдома, дехто навіть не в Україні, і російські окупанти не дають нам можливості піти покласти квіти до пам’ятників героям, проте студенти створили патріотичні колажі  з портретами національних героїв та розказали про своїх близьких і рідних, які зараз відстоюють нашу незалежність ціною власного життя. Також на заняттях з історії здобувачі освіти провели історичні читання, детально прослідкувавши шлях діяльності видатних діячів ОУН та УПА у боротьбі за нашу державу. Українці століттями виборюють своє право на незалежність та свободу, а ми маємо берегти пам’ять про звитяги кожного та кожної, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Слава Україні! Героям слава!