«Бешкетуємо» разом.

Творча співпраця студентського театру «Я Вірю» Херсонського училища культури (керівник Чумаченко О.Ф.) та Народного художнього колективу дитячого  театру «АРТ-Ідея»   школи-гімназії №3 (керівник Грендаш А.І.) набирає обертів і збагачується новими проектами. Спільна творча робота колективів, прем’єра якої відбулася у листопаді 2016 року, ввійшла до діючого репертуару Херсонського обласного академічного музично - драматичного театру Ім. М Куліша. Дитячий театр грає виставу «Цей бешкетник Том Сойєр», а  студенти працюють з ігровою програмою «Сюрпризи від Тома Сойєра». Крім цього учасник студентського театру Володимир Мішуков  дебютував у виставі дитячого театру в ролі індіанця Джо.

Ще у фойє театру студенти зустрічали маленьких глядачів та іх батьків,знайомились, проводили цікаві конкурси, жартували, створюючи відповідну атмосферу для сприйняття вистави. Через гру легко і невимушено навчали дітей правилам поведінки в театрі. Після вистави, яка відбувалася в театрі-кафе, студенти знову грали з дітьми; перевіряли, що запам’ятали діти, переглянувши виставу; залучали до конкурсів і батьків. Така форма подачі вистави дала можливість маленьким глядачам не тільки спостерігати за подіями, але й бути їх безпосередніми учасниками.

Володимир Мішуков про свою роботу розказав наступне: «Беручи участь в цьому проекті, я отримую досвід роботи з дітьми, краще розумію, як знайти спільну мову з підлітками. Вчуся як правильно організувати роботу з колективом,щоб працювати без метушні, з гумором та повагою один до одного.»

Анастасія Грищук додала: «Це колосальний досвід. Ще раз впевнилася в тому,що діти нас навчають багатьом речам. А я, в свою чергу, дякую за таку можливість вчитися.»

Творча робота двох колективів приносить реальні результати, як для вихованців дитячого театру, так і для студентів. А керівники вже розробляють нові  ідеї для  цікавих  спільних проектів.

 

 Голова ЦК «Видовищно-театралізовані заходи»,

викладач-методист Чумаченко О.Ф.