"Зорепад талантів"

 

ГРАН-ПРИ – наш!

9-10 квітня 2016 року в місті Дніпропетровську відбувся III Відкритий Міжнародний фестиваль-конкурс театру та мистецтва слова «Зорепад талантів». Засновник фестивалю-конкурсу – Культурний центр «Пектораль» за підтримки управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації, Національної Всеукраїнської музичної спілки.

 

 

Мета та завдання фестивалю-конкурсу – збагачення культурних здобутків народу України, пошук талановитих дітей та творчої молоді, підтримка початківців юних талантів і самобутніх непрофесійних колективів з найширшою градацією віку та жанрів,удосконалення рівня естетичного виховання дітей та молоді.

 

 

Цього року в конкурсі  в номінації «Мистецтво слова» приймала участь студентка I курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» Валерія Липа ( клас викладача Чумаченко Ольги Федорівни). Для конкурсу була підготовлена  нова програма, яка складалася з двох  різножанрових творів: літературної композиції «Стояла я і слухала весну» за віршами українських поетів та гуморески  М.Савчука «Зуби».  Наполеглива творча праця  над виконавською майстерністю репертуару ,пошуками сценічних образів  принесла перемогу  тандему студентки та викладача  – Гран-при фестивалю!

 

 

Перемоги такого ґатунку приносять велику радість, бажання рухатись вперед до нових вершин. До здійснення мрій.

 

Я простелю ці мрії, як рушник,

Який мені на щастя вишив фатум,

І крок за кроком буду йти на крик,

На крик душі, який почую залпом.

Блакитним небом проковтну сльозу

І Ангельським крилом напишу долю.

Понурий погляд вгору піднесу –

На крилах мрії я втечу від болю.

В обіймах вітру піду я в танок

І поцілую сонцем небокраї.

Здолаю перешкоди – й до зірок!

Тепер не зорі, а життя засяє.

Боріться – і поборете усе!

Ми в чомусь різні, а у чомусь схожі.

Падінь не бійтесь – доля піднесе,

Фортуна неухильно допоможе!

Викладач-методист ПЦК ВТЗ Чумаченко О.Ф.