Творити свято - справа відповідальна

 

Мимоволі почула, як два юнака  з гітарами за плечима перемовляються  навпроти афіші біля музичного училища:

--  Концерт!  Наші задіяні! Співає  фолк–гурт  «Свічадо». І «Козачка»; оркестр «Гілея»… Підемо обов’язково, буде прикольно! 

Цією зимою не було  коли нудьгувати херсонцям: стільки яскравих концертів,  різдвяних свят, щедрувань, костюмованих дитячих ранків! На ярмарок завітали самодіяльні співочі  гурти з області. Гарна нагода на людей  подивитись та себе показати. Гурт «Свічадо» Херсонського училища культури організував пісенний флеш-моб на залізничному вокзалі. Городяни мали можливість у самих несподіваних місцях послухати їх спів. Запосівали вони усе місто і  мерію, і банки, і супермаркети.

Здається, не так давно очолила обласне управління культури заслужений робітник культури України Світлана Думінська, та культурне життя області значно пожвавилося. Кожен тиждень приносить нову подію: «Книжковий Миколай» зібрав в ККЗ «Ювілейний» бібліотеки і видавництва для дітей з багатьох куточків України і затвердив думку у молоді: «читати це модно», «бути розумним та начитаним – престижно». Жив дух народного свята, де кожний бажаючий міг долучитися до пісні, взяти участь у майстер-класах поспілкуватися з письменниками.

На сторінці Фейсбуку обласного управління культури стежимо за подальшими подіями. Серйозна заявка: об’явлено конкурс на заміщення посад керівників культурних закладів. Схоже це не профанація! Знайдуться творчі особи здатні поставити культуру на сучасний рівень. Легких часів не буває! Культура країни завжди свідчила про розвиток нації, а інтелектуальна середа дає поштовх розвитку суспільства вцілому. Тільки опановуючи досягнення культури минулого можна рухатися далі.

За лаштунками свят, любі мої глядачі, кипить щоденна напружена робота і навчання в музичному училищі, училищі культури, театрах, будинку народної творчості. Завдяки напливу талановитої молоді з районів Херсонщини з’являються нові яскраві професійні колективи. Нелегка справа культпрацівника об’єднати  колективи, підготувати захід, підкреслити головну його ідею та заслужити щирі оплески глядачів.

Не за горами Масляна і ми, херсонці, чекаємо сюрпризів, яскравих вистав на майданчиках міста і області.

 

Коротецька Н.І.

Херсонське училище культури.